Thursday, August 21, 2014

ညစာ ဖဲျပားေခါက္ဆြဲ

ကၽြန္မ သမီးႏွစ္ေယာက္က အစာသိပ္မေရြးၾကပါဘူး။ ျမန္မာစာၾကိဳက္သလိုု ဒီက အစာေလးေတြလဲ အစံုုစားတတ္ၾကတယ္။ သိပ္ၿပီး cheese မ်ားတာတိုု႔၊ စပ္တာတိုု႔ေတာ့ မၾကိဳက္ၾကဘူး။ အရင္ကဆိုု အမ်ားၾကီး မစားလိုု႔ဆိုုၿပီး စိတ္မေကာင္းျဖစ္ခဲ့ရတယ္။ သိုု႔ေပမယ့္ စာေတြဖတ္ၾကည့္တဲ့အခါ ကေလးရဲ႕  လက္တဆုုပ္သာရွိတဲ့ အစာအိမ္ေသးေလးက အစာေတြ အမ်ားၾကီး လက္မခံႏိုုင္ဘူးဆိုုတာ သိခဲ့ရလိုု႔ သူတိုု႔ တႏိုုင္စားႏိုုင္သေလာက္ပဲ ထည့္ေပးေတာ့တယ္။ အမ်ားၾကီးထည့္ေပးလဲ သူတိုု႔ မကုုန္ႏိုုင္လိုု႔ ကစားလိုုက္ၾကမွာေလ။ အဲလိုုဆိုု ေမေမျဖစ္တဲ့ ကၽြန္မက စိတ္ဆိုုးရအံုုးမွာ...

ဟင္းခ်က္တာေတြ ေကာင္းေအာင္ ခ်က္ေပမယ့္လဲ သူတိုု႔ အရြယ္ေလးေတြ စားခ်င္မွ စားမွာေလ။ ဆိုုေတာ့ ကိုုယ္လဲ သိပ္အမ်ားၾကီး ပင္ပင္ပန္းပန္း မဟုုတ္တဲ့ ကေလးစာေလးေတြ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး ပန္းကန္ကိုု စားခ်င္စဖြယ္ ျပင္ေပးလိုုက္ရင္ ကေလးေတြအတြက္ အေကာင္းဆံုုး အာဟာရေတြပါ၀င္တဲ့ အစာတစ္ပြဲျဖစ္သြားမွာပါ။

ဒီေန႔ညစာကိုုေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူ ဖဲျပားေခါက္ဆြဲေလးစားဖိုု႔ လုုပ္ေပးျဖစ္တယ္။

ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေလးျပဳတ္ဖိုု႔ ေရေႏြးအရင္တည္ထားပါ။ ေရေႏြးဆူလ ွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေလးေတြထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲရခါနီးလ ွ်င္ ပန္းေဂၚဖီ အစိမ္းကိုု ထည့္ျပဳတ္ပါ။ အားလံုုးရလ ွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။ ပန္းကန္ျပင္တဲ့အခါ ေခါက္ဆြဲကိုု သန္လြင္ဆီေလး အနည္းငယ္ျဖန္း (သိုု႔) ေထာပတ္ေလး အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္တုုန္းက ဆားပါၿပီးသားမိုု႔ ထပ္ထည့္စရာမလိုုေတာ့ပါ။ ေခါက္ဆြဲ၊ ပန္းေဂၚဖီ အစိမ္းႏွင့္ အသားအတြက္ရွိၿပီးသား ၾကက္သားေလးကိုု သူ႔ေနရာနဲ႔သူေနရာခ်ၿပီး အေပၚကေန ၿငဳပ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပါ။ ဒီလိုုဆိုုရင္ေတာ့ လြယ္ကူၿပီး အသား၊ အသီးအရြက္၊ ဂ်ံဳ အစံုုပါ၀င္တာမိုု႔ အာဟာရျပည့္၀တဲ့ ညစာတပြဲရပါၿပီ။


ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ အခ်ိန္ေလးမ်ား ဖန္တီးႏိုုင္ၾကပါေစ။

❤ ထာ၀ရဆုု ❤


No comments:

Post a Comment